История

Основател и собственик на „Жанет 45“ е поетесата Божана Апостолова. През 1989 г. тя създава издателство „Жанет 45″, което през следващите три десетилетия си създава репутация на едно от водещите в България. Междувременно към издателството се присъединяват студио за предпечатна подготовка и малка печатница, която с годините се разраства в полиграфически комплекс, включващ офсетов и флексопечат.

През 2008 г. стартира дейността на Фабрика за дигитален печат „2х2“, която затваря производствения цикъл на полиграфическия комплекс и го въвежда в цифровата епоха. Независимостта и взаимното допълване на всяко едно звено създава творческа синергия от хармонична работна среда, дух и емоция.

За своя изключителен принос за развитието на българската култура, г-жа Божана Апостолова е носител на редица награди, между които „Христо Г. Данов“ на Министерството на културата, „Бронзов лъв“ на Асоциация Българска книга и орден „Стара планина“, I степен.

Манол Пейков, управител и собственик на “Жанет 45”, е общественик, преводач и политик. Носител на награда „Пловдив“ за художествен превод, специалната награда на Съюза на преводачите в България и на националната награда „Христо Г. Данов“. Получава обществена подкрепа и с активната си доброволческа дейност за събиране на финансова и материална помощ за пострадалите от войната хора в Украйна, и от земетресенията в Турция и Сирия.

Нашата мисия

Разлистваме страниците с опит и отношение.

Създаваме идентичност

Печатните материали създават красива комуникация между Вас и клиентите Ви. Изграждат неповторимо усещане за стойност и разпознаваема идентичност.

Работим в екип

Всеки етап на производство се случва в синхрон с останалите процеси, за да Ви предоставим в срок един завършен продукт.

По-добри от вчера

Дългият производствен процес създава условия за грешки. В печатницата спазваме правила и указания, с чиято помощ ги ограничаваме максимално и се и учим от тях, когато се случат.

Печатаме история

Полиграфически комплекс “Жанет 45” се грижи за отпечатването на стойностни литературни издания, които обогатяват българската и световната култура.

Нашият екип

Екипът ни са хора с опит и сърце. 90% от служителите са с нас повече от 10 години.

Към началото